hits

Live, 'cause the future is now

20:43

Fedre er og blir fedre, og her blir jeg jo som sagt tatt i mot som en datter. Vi var ute på en italiensk restaurant for å spise middag tidligere i kveld, og jeg fikk servert penn og papir. Der skulle jeg skrive 1 år, 3 år og 5 år i tre kolonner. Deretter skulle jeg skrive rader med følgende emner: Økonomi, samfunn, jobb/utdanning, familie, religion og personlig. Og i løpet av middagen måtte jeg skrive noe i hver "rute". Det var veldig lett å sette mål for det kommende året. Men å tenke fremover og få alt til å gå opp, er som en rubiks kube. Skriver jeg på "personlig" at jeg har lyst på ny bil, må jeg legge en plan i tilsvarende felt under "økonomi" for å få det til å gå opp, men får jeg da råd til leiligheten jeg vil leie og samtidig kunne kjøpe meg klær når jeg trenger det, og en kaffe nå og da? Jeg husker at pappa fikk meg til å gjøre noe tilsvarende for et års tid siden. Jeg gikk på en liten smell med for mange baller i lufta, og måtte velge noe bort. Og for en som meg, som helst skal gjøre alt på en gang, var det vanskelig.

Det er skummelt å sette seg ned og tvinge frem mål på denne måten, men samtidig blir man fokusert, og nå har jeg i underbevisstheten bestemt meg for å jobbe mot disse målene. Dessuten er det jo en del av det å bli voksen. Eller hvertfall eldre. Man kan ikke begrense beslutninger til kun morgendagens antrekk og neste sang på spotify lenger. Du blir en gang ferdig med ungdomsskolen og videregående. Du må tenke på videre utdanning, økonomi og arbeid og samtidig huske på dem du er glad i. Nå har jeg en mal, noen vage og noen veldig spesifikke mål for de neste årene. Så får vi se, da, om jeg er der jeg vil være om 1, 3 og 5 år - både når det gjelder familie, utdanning, hva jeg gjør for samfunnet og hva jeg gjør for meg selv.

Hva er dine mål?

2 kommentarer

Tuva + Bestemor Gerd

07.11.2011 kl.17:36

Dette hørtes vanskelig ut, rakk du å spise også?

Mum

11.11.2011 kl.21:37

Så bra, Line! Merkelig å tenke på at Jim er "liksom-pappa" for deg i 8 måneder. Og morsomt for meg :-) Godt han tar oppgaven seriøst!

Skriv en ny kommentar